Laskutus ja suoritusten hallinta

Entä jos viimeistelisitkin laskuaineiston paperitulosteita kierrättämättä? CSI:n digitaalinen laskutusprosessi säästää aikaa, paperia ja laskutukseen osallistuvien hermoja.

Sujuva laskujen luonti

Voit milloin tahansa esikatsella laskutettavia toimeksiantoja massana nähdäksesi, millaisia laskuja niistä on syntymässä. Laskuaineiston luot toimeksiannoista joko yksitellen tai massana laskutuskauden mukaan tai kuluvaan päivään saakka. Lasku muodostuu järjestelmään valmiiksi tehtyjen oletusasetusten sekä asiakas- tai toimeksiantokohtaisesti tehtyjen määritysten mukaisesti.

CSI Lawyer ja Professional -ohjelmistoissa varsinaista laskua edeltää koelasku, jossa yksittäisiin toimenpiteisiin ja kuluihin on helppo tehdä muutoksia tai muokata laskukokonaisuutta kokonaismuutoksella tiettyyn kokonaissummaan.

Jos ohjelmistoon on tallennettu asiakasta tai toimeksiantoa koskevia tärkeitä muistiinpanoja, laskuttajan pystyy huomioimaan ne laskutusvaiheessa. Laskutettavien toimeksiantojen listalla ne erottuvat ikonista, ja itse muistiinpano on luettavissa vain yhdellä klikkauksella.


Laskuaineiston paperiton viimeistely

Pienissä toimistoissa toimeksiantoa hoitaa usein vain muutama henkilö, jolloin laskuaineiston tarkastaminenkin on suoraviivaista. Isommissa toimistoissa toimeksiantotiimi voi olla suuri, jolloin laskun viimeistelyssä on mukana useampi henkilö.

CSI Lawyer ja CSI Professional -ohjelmistoissa perinteisen paperitulosteiden kierrättämisen korvaa digitaalinen koelaskun tarkastusprosessi. Koelaskut kiertävät ennalta määritetyssä järjestyksessä tarkastettavana käyttäjillä, jotka voivat tehdä tarvittavat korjaukset tai merkitä koelaskut osaltaan tarkastetuiksi. Kun tarkastusprosessin viimeinen hyväksyy koelaskun, siitä voidaan muodostaa varsinainen lasku.


Laskut kätevästi verkkolaskuina

Digitaalinen laskutusprosessi kattaa myös laskujen lähettämisen asiakkaalle.

Siirrät koko valmiin laskuaineiston vain napin painalluksella Maventan verkkolaskupalveluun, josta laskut lähtevät verkkolaskuna kaikille verkkolaskuosoitteen omaaville asiakkaille. Verkkolaskuosoitteen puuttuessa Maventa välittää laskun asiakkaalle joko sähköpostin liitteenä tai tulosteena postitse.

Mikäli käytät jonkin toisen operaattorin verkkolaskupalvelua, voit muodostaa laskuaineiston operaattorille toimitettavaksi manuaalisesti.


Käytössä myös muut laskutyypit

Asiakkaalta veloitettava etukäteismaksu onnistuu ennakkolaskulla. Vedoslaskua voit hyödyntää tarvitessasi asiakkaalle toimeksiannon tilanteesta ns. välilaskua.

Suurempien asiakkaiden laskut voit tarvittaessa niputtaa koontilaskuksi, jonka asiakas voi maksaa yhdellä suorituksella. Teet helposti tarvittavat hyvityslaskut ja muistutat hitaita maksajia erääntyneistä laskuista valmiiden maksumuistutusten avulla.

Ohjelmisto kattaa myös oikeusturvatoimeksiantojen ja oikeusaputapausten laskutukseen tarvittavan toiminnallisuuden sekä suoran liittymän sähköiseen Romeo-palveluun.


Suoritusten käsittely

Helpoin tapa käsitellä suoritukset on tuoda ne ohjelmistoon suoraan pankkiohjelmasta viitesuoritusaineistona. Jos suorituksesta löytyy validi viitenumero, se kohdistuu automaattisesti oikeaan laskuun eikä vaadi erillistä kohdistusta. Ellei automaattikohdistus onnistu, ohjelmisto tarkastaa, löytyykö ohjelmistosta vastaavan kokoisia laskuja ja tarjoaa niitä kohdistusehdotuksina.

Halutessasi voit kirjata suoritukset ohjelmistoon myös manuaalisesti. Jos asiakkaan maksama summa poikkeaa laskun summasta, ohjelmisto tarjoaa tarvittavat toiminnot sekä ali- että ylisuoritusten käsittelyyn.