Nyheter

Läs våra senaste nyheter.

 

CSI samarbetar med Due Compliance för att erbjuda full funktionalitet för AML-kontroller, KYC och riskbedömningar

16. December, 2020

CSI Helsinki har glädjen att meddela partnerskapet med Due Compliance. Nästa version av CSI Lawyer kommer att erbjuda en integration till Due AML Lawyer, den ledande tjänsten för penningtvättskontroller och riskbedömningar på den svenska marknaden. Tjänsten är byggd specifikt för advokaters behov av att kunna fullgöra sina skyldigheter enligt penningtvättlagstiftningen och samtidigt göra KYC avseende sina klienter.

”Under mina 17 år på tre av Sveriges ledande advokatbyråer saknade jag bra verktyg för att ta in och registrera nya klienter och ärenden på ett smidigt och compliant sätt. Särskild brist upplevde jag avseende penningtvättskontroller-/riskbedömningar och KYC. För två år sedan satte vi fyra grundare oss ner och beslutade att bygga just sådana verktyg som vi saknat. Vi är riktigt stolta över att nu kunna erbjuda våra tjänster via CSI Helsinki, som är en av de ledande leverantör av affärssystem för juridikbranschen i Norden och i Baltikum. Det passar särskilt bra nu då vi lanserar vår helt unika nordiska tjänst Due AML Lawyer Nordics med fullödig Compliance- och företagsinformation från Finland, Norge, Danmark och Sverige”, säger Petter Flink, Cofounder och CEO på Due Compliance AB.

”Med integration till Due AML Lawyer ger vi nu våra kunder tillgång till fullödiga funktioner som vi vet att flera tidigare saknat. Det kommer förenkla våra kunders administration avsevärt och göra det mycket enklare för dem att vara compliant”, säger Mikko Hämäläinen, försäljningsdirektör på CSI Helsinki.

Faktaruta:
_____________________________________________________________________________

  • Due Compliance lanserades för svenska kunder våren 2019 och har redan hunnit bli den ledande tjänsten på den svenska advokatmarknaden. Due AML Lawyer tar användaren genom 8 tydliga och enkla steg. I regel tar en penningtvättskontroll inte mer än några minuter, mer komplexa kontroller kan förstås ta längre tid.
  • Verktyget är sömlöst integrerat med de externa källor som krävs för effektiv och korrekt penningtvättskontroll, KYC och riskbedömning av klienter och ärenden. Uppgifter om skandinaviska bolag hämtar vi från specifika nationella källor i respektive land.
  • Avseende uppgifter från övriga världen har vi tillsammans med vår samarbetspartner Dun & Bradsteet Sverige integrerat deras världstäckande databaser i Due AML och du får tillgång till uppgifter om 330 miljoner bolag från hela världen.
  • Hela processen dokumenteras i en rapport som enkelt sparas ner i ert ärende- och dokumenthanteringssystem och informationen kan flödas över till CSI Helsinki genom en enkel integration via våra moderna APIer.

_____________________________________________________________________________

För mer information, kontakta gärna:

Mikko Hämäläinen, Försäljningsdirektör på CSI Helsinki, +358 40 901 0955, mikko.hamalainen@csihelsinki.fi
eller
Petter Flink, CEO på Due Compliance, +46 72 733 47 55, petter.flink@duecompliance.se