Magnusson Helsinki Asianajotoimisto Oy
Tomi Merenheimo, toimitusjohtaja & Suvi-Maaria Tynkkynen, talouspäällikkö

Tuote: CSI Lawyer®
Asiakas vuodesta: 2014
Hyvää ohjelmistossa: työkalun selkeys ja joustavuus, nopeat kirjaukset, toimeksiannon keskitetty hallinta, sujuva laskutusprosessi, koelaskuprosessi, järkevä raportointi, liiketoiminnan tuki

 

Magnusson Tomi Merenheimo

Magnusson Helsinki vaihtoi keväällä 2014 Saturnus-ohjelmiston CSI Lawyeriin. Toimiston työntekijöillä oli aiempia positiivisia kokemuksia CSI:n ohjelmistoista, ja myös CSI Lawyer on osoittautunut joustavaksi ja muunneltavaksi työkaluksi noin 20 käyttäjän ympäristössä.

Magnussonilla juristit kirjaavat itse toimenpiteensä ohjelmistoon. CSI Lawyerista oikea toimeksianto löytyy helposti, selkeä näkymä nopeuttaa toimenpiteen syöttämistä ja kirjauksia pääsee muokkaamaan myös jälkikäteen.

Toimiston hallinnosta vastaava Suvi-Maaria Tynkkynen käyttää ohjelmiston toiminnallisuutta laajasti. Yleisimmin hänen käytössään ovat laskutukseen ja kirjanpitoon liittyvät toiminnot. Hän kokee CSI Lawyerin helpottaneen työtään huomattavasti, koska toimeksiantojen hallinta sujuu nyt alusta loppuun yhdellä työkalulla ilman erillisten excel-taulukoiden pyörittelyä. Suurimman hyödyn on tuottanut laskutusprosessin nopeutuminen. Koelaskuja ei enää tarvitse tulostaa ja jaella osakkaille tarkistettavaksi, koska niiden tarkastus ja viimeistely sujuu kätevästi ohjelmiston puitteissa. ”Kuukausilaskutuksen läpivientiin tarvittava aika on puolittunut”, Suvi-Maaria toteaa.

Myös järkevästi rakennettu raportointi saa kiitosta. Dashboardeista Suvi-Maaria tarkastaa avainluvut nopeasti joka aamu töihin tullessaan. ”Palavereihin tarvitsemani raportit tulostan ohjelmistosta napin painalluksella, kun raportin tai graafin tiedonkeruu saattoi aiemmin viedä jopa kokonaisen viikon. Myös tarve kopioida lukuja exceliin jatkokäsittelyä varten on kokonaan poistunut interaktiivisten pivot-raporttien myötä”, hän kuvailee CSI Lawyerin tuomaa ajansäästöä.

Vapauttamalla aikaa rutiineista muihin tehtäviin CSI Lawyer on lisännyt työn mielekkyyttä. Se tukee niin Magnussonin varsinaista liiketoimintaa kuin HR-toimintojakin. Ohjelmiston tuottaman informaation pohjalta voidaan soveltaa erilaisia palkkausmalleja sekä seurata, miten työntekijät kehittyvät ja millaisiin toimeksiantoihin he erikoistuvat. Harjoittelijat ja muut uudet käyttäjät on ollut helppo kouluttaa ohjelmiston käyttöön. CSI:n palvelut ovat tukeneet hyvin ohjelmiston käyttöä; asiakastuesta on saatu apu nopeasti aina tarvittaessa.

Toimitusjohtaja Tomi Merenheimo arvioi CSI Lawyerin hyötyjä ensisijaisesti liiketoiminnan johtamisen näkökulmasta. Kattavan raportoinnin avulla myynnin kehittymistä on helppo seurata oikeudenaloittain, asiakkaittain ja ajanjaksoittain. Myös laskutustilanteeseen voidaan tarvittaessa reagoida nopeasti, koska mm. lähetettyjen ja erääntyneiden laskujen määrät näkyvät suoraan ohjelmistosta. ”Kaiken kaikkiaan CSI Lawyer on mahdollistanut toimistossamme työkuorman jakautumisen manageroinnin, mitä pidämme äärimmäisen tärkeänä”, Merenheimo toteaa.

 

Magnusson logo

Asianajotoimisto Magnusson on kansainvälinen liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Erityisosaamistamme ovat mm. yrityskaupat ja yritysjärjestelyt, kaupalliset sopimukset, kiinteistöjuridiikka, yhtiöoikeudelliset asiat, työoikeus, sekä oikeudenkäynnit ja välimiesmenettelyt. Näiden lisäksi hoidamme toimeksiantoja rahoituksen, pääomamarkkinoiden, Immateriaalioikeuksien sekä julkisten hankintojen alueella.

Magnusson on saanut arvostusta erityisesti vaativien toimeksiantojen hoitamisesta ja kansainvälisten projektien läpiviemisestä. Esimerkkinä toimiston kansainvälisestä arvostuksesta voidaan mainita mm. The Lawyer -lehden vuosittainen European Awards -palkinto, jonka Magnusson voitti vuonna 2011 kategoriassa “Law Firm of the Year: the Nordics” sekä vuonna 2012, 2013 ja 2014 ketjun voittama ”European Law Firm of the Year” -palkinto (British Legal Awards). Suomessa sijaitseva yhtiömme Magnusson Helsinki Asianajotoimisto Oy on perustettu vuonna 2011.

Hoitamamme toimeksiannot koostuvat sekä pienten että isojen kotimaisten ja ulkomaisten yritysten avustamisesta eri oikeuden aloilla. Toimimme neuvonantajina niin kotimaisissa kuin rajat ylittävissäkin projekteissa. Kansainvälinen kokemuksemme ja osaamisemme johdosta meillä on erityisen hyvät valmiudet avustaa yrityksiä kotimaisten projektien lisäksi erilaisissa yrityksen kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Palvelumme kattavat sekä julkiset että yksityiset yhtiöt ja samalla myös kaikki eri yhtiömuodot osakeyhtiöistä ulkomaisten elinkeinonharjoittajien sivuliikkeisiin. Monilla juristeistamme on kokemusta in-house –juristina toimimisesta, mikä auttaa ymmärtämään asiakkaiden liiketoiminnan tarpeita ja odotuksia asianajotoiminnalta.